Kaart van India

In 1998 kreeg ik het aanbod om samen met een groepje tekenaars mee te gaan naar India. Ik ben direct op dit aanbod ingegaan.
In augustus 1998 was de reisbestemming Rajastan, de reis had als start- en eindplaats New-Dehli. Vandaar ging het richting Tar-woestijn. Onderweg was het genieten van het landschap en de zeer verscheiden cultuur van India. Na een rondtoer langs verschillende steden was de Taj Mahal één van de laatste hoogtepunten van de reis.

De tweede reis, in november 2014, ging richting Midden-India, met als thema: rotstempels. Ook nu weer reisden we met onze bende van zes zoals we intussen genoemd werden, deze keer aangevuld met Johan en onze reisleider Ivan. Deze reis had als startplaats het zeer drukke Mumbai. Hier heeft vooral het bezoek aan de slums een diepe indruk nagelaten. Daarna ging het landinwaarts naar minder toeristische plaatsen. Nochtans staan enkele ervan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Wat we te zien kregen was echt indrukwekkend, zoals de sites van Ellora, Ajanta en Hampi. De reis verliep langs de deelstaten Maharashtra, Karnataka en Goa.

Ik hoop dat mijn foto's duidelijk maken dat een reis door India zeker de moeite waard is.