Kaart van Peru

Reeds als kind werd ik gefascineerd door de geschiedenis van de Zuid-Amerikaanse indianen. Dit ging zo ver dat ik als 12-jarige een spreekbeurt gaf in de klas over Azteken, Olmeken, Inca's, ...

Toen in 2008 het voorstel kwam om op reis te gaan naar het Peru van de Inca's was ik dan ook meteen enthousiast. Het werd een fascinerende reis die ik iedereen kan aanraden. We vertrokken met vijf: Guido en Anne, Paul en Rita en ik. Nadine moest jammer genoeg verstek laten gaan.

De startplaats van onze rondtoer was de hoofdstad Lima. Vandaar ging het naar Arequipa, een prachtig tussenstation om stilaan aan de hoogte te wennen. Begeleid door allerlei goede raadgevingen van onze plaatselijke gids (i.v.m. hoogteziekte) reisden we enkele dagen later verder door de Reserva Nacional Salinas y Aguada Blanca via het hoogste punt (4.910 m) van de rondrit naar de Colcakloof. Daar gingen we de condors bewonderen. Na deze ervaring ging de reis verder richting Puño en het Titicaca meer. Met al deze mooie landschappen was de laatste afspraak het drukke stadje Cusco om vandaaruit de zonsopgang mee te maken op de site aan de voet de legendarische Machu Picchu. Dit was een echt kippenvelmoment.

De reis was schitterend, niet alleen omwille van alle monumenten. Ook de natuur van Peru is fascinerend en de kennismaking met het dagdagelijkse leven in Peru laat diepe indrukken na.

Het verslag van dag tot dag begint op de volgende pagina